Beveiligingsmelding Microsoft Outlook ("Een programma probeert...") (art. 1514)

Veelgestelde vragen > Microsoft Office - gerelateerd

Probleem (deel 1)

Wanneer u Microsoft Outlook 2000 of een nieuwere versie gebruikt, is het mogelijk dat regelmatig onderstaande melding verschijnt. Dit gebeurt wanneer uw Tangram programma communiceert met Outlook.
Outlook beveiligingsmelding

Probleem (deel 2)

Deze melding is met name vervelend wanneer u een e-mailing vanuit uw Tangram wilt versturen. U krijgt dan bovendien voor elk bericht dat u wilt verzenden deze melding (die u met een vertraging van 5 seconden of langer pas kunt bevestigen):
MS Outlook e-mailmelding

Oplossing voor Office 2007 en later

Vanaf versie Office 2007 kunt u zelf bepalen hoe u om wenst te gaan met deze beveiligingsinstelling van Microsoft Office. Een artikel over de achtergrond van deze beveiliging en een uitleg over het uitschakelen ervan vindt u in het volgende artikel van Microsoft:

https://support.office.com/en-gb/article/I-get-warnings-about-a-program-accessing-e-mail-address-information-or-sending-e-mail-on-my-behalf-df007135-c632-4ae4-8577-dd4ba26750a2?CorrelationId=091dd6dc-47ae-451a-8410-f172d2c3a469&ui=en-US&rs=en-GB&ad=GB#bm3

Oplossing voor Office pakketten ouder dan versie 2007

Tangram SQL Edition software heeft een oplossing ingebouwd die automatisch voor u op "ja" klikt, hier hoeft u niets voor te doen. Doordat Outlook pas na enkele seconden het klikken op "ja" mogelijk maakt, heeft u nog steeds een vertraging tijdens het versturen van e-mails; maar u hoeft in ieder geval niet meer zelf op "ja" te klikken.

Als u nog met Tangram Classic Edition software werkt, kunt u gebruik maken van third-party software* die voor u op "ja" klikt. Dergelijke software wordt via internet vaak als freeware beschikbaar gesteld, het programma "ClickYes" is daar een voorbeeld van. Er zijn ook betaalde versies waarin u kunt aangeven welke applicaties u toegang wilt verstrekken tot Outlook. Als u Tangram Classic Edition gebruikt, adviseren we om hierover contact op te nemen met uw systeembeheerder.

*) Tangram benadrukt dat de software waarnaar verwezen wordt in dit artikel van andere producenten/leveranciers is. Tangram biedt geen ondersteuning in het gebruik ervan en neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele nadelige consequenties van het gebruik.