Tangram software voor werving en selectie, executive search, interim management, detachering, management development en interne mobiliteit
Service & support site voor klanten

Scrollende website (het "Ga naar boven" probleem)

Veelgestelde vragen > Tangram Internet Services (TIS)

Probleem

De TIS interpagina's voor vacaturepublicatie en online solliciteren worden vaak in een zogenaamd inline frame op de website getoond. Wanneer de hoogte van de pagina de hoogte van het inline frame overstijgt, wordt een scrollbalk actief. Om te zorgen dat bij doorklikken in het inline frame altijd weer naar de bovenkant van de pagina wordt genavigeerd, past Tangram op de TIS pagina's het zogenaamde "go top" principe toe (het verdient aanbeveling dat u dit "go top" principe op uw eigen webpagina’s ook toepast).

Wanneer de website waarbinnen het inline frame staat zelf ook scrollt, kan het toch gebeuren dat de bezoeker een ogenschijnlijk "blanco" pagina te zien krijgt omdat de inhoud erboven staat. Uw websitebouwer kan dit probleem voor u oplossen, hieronder worden twee mogelijke oplossingen geboden.

Oplossing: gebruik de iFrame Resizer

TIS ondersteunt de "iFrame Resizer", waarmee het iframe automatisch de juiste hoogte krijgt en waarin ook de oplossing staat voor het "ga naar boven" probleem:

Handleiding iFrame Resizer

We adviseren om de "iFrame Resizer" altijd te implementeren op uw website.

Alternatief: alleen Javascript toevoegen om altijd naar bovenkant van pagina te gaan

We adviseren om altijd de "iFrame Resizer" te implementeren. Dit lost het "ga naar boven" probleem op en voorkomt dat er dubbele scrollbalken ontstaan (wanneer de TIS pagina's te hoog zijn voor het iframe). Als u dat een acceptabel nadeel vindt, kunt u het "ga naar boven" probleem ook oplossen door alleen het onderstaande rood gemarkeerde deel toe te passen. Dit zorgt ervoor dat de website altijd de bovenkant van nieuwe pagina's zichtbaar maakt:


<html>
<body>
...
    <iframe onload="window.scrollTo(0,0);" ...
        src="http://www.tangram-tis.nl/....... ></iframe>
...
</body>
</html>