Een reservekopie (back-up) maken van een SQLServer database (art. 2645)

Veelgestelde vragen > Technische informatie

Probleem

U heeft zelf een SQLServer geïnstalleerd en wilt hiervan een (regelmatige) back-up maken.

Niet alle SQLServer licenties ondersteunen het aanmaken van back-up jobs, en de databasebestanden kunnen niet zomaar gekopieerd worden, want dat levert een corrupte back-up op.

Ook als uw SQLServer licentie het aanmaken van back-up jobs wel ondersteunt, kan het instellen daarvan een complexe bezigheid zijn.

Oplossing

Met de gebruiksvriendeljike software SQLBackupAndFTP regelt u het maken van back-ups van de SQLServer database op een eenvoudige en snelle manier. Er is zelfs een prima werkende gratis versie van beschikbaar. Heeft u de benodigde software gedownload, dan handelt u als volgt.

1. U installeert de “SQLBackupAndFTP” software op de Windows computer waarmee u de backup wilt maken. Dit kan een andere computer zijn dan degene waar u SQLServer op heeft geïnstalleerd.
  2. Daarna start u de “SQLBackupAndFTP” software op en maakt u verbinding met de SQL database waarvan u een back-up wilt maken.
  3. Tot slot kunt u instellen waar de back-up moet worden opgeslagen en hoe vaak deze moet worden uitgevoerd.
Alles staat uitvoerig uitgelegd op de website van SQLBackupAndFTP, een goed begin is de SQLBackupAndFTP tutorial.