ROOS/BOSS SQL releasekalender

Dit artikel is onderdeel van: Updates en releasekalender

Releasebeleid ROOS/BOSS SQL edition

Tangram brengt met grote regelmaat updates en verbeteringen uit in haar software. De frequentie, timing en manier van updates zijn afgestemd op de specifieke klantsituatie:

Compact Power
Aantal updates: gemiddeld 2x per jaar Richtlijn: 1x per jaar
Timing van updates: Gespreid over het jaar, richtlijn: 2e en 4e kwartaal Gedurende het jaar in overleg
Updateproces: Automatische update naar de laatste features Uw op maat gemaakte versie krijgt de laatste standaardfeatures ingebouwd*
Dit releaseschema is indicatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Overige versies

Hieronder worden alleen ROOS/BOSS Compact SQL Edition versies beschreven. Wanneer u ROOS/BOSS Power SQL Edition gebruikt of werkt met ROOS/BOSS Classic (de vorige softwaregeneratie), kunt u vanuit uw software via "Help > Online help" versie-informatie opvragen die voor u van toepassing is.

*) Genoemde functionaliteiten kunnen deel uitmaken van uw jaarlijkse update. Het is mogelijk dat sommige functies vallen onder de optionele, betaalde features.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2021.1

Uitgebracht: oktober 2021

Highlights van deze update:
De wijziging betreft voornamelijk de werking in combinatie met MS Office. Vanaf nu zijn de volgende configuraties mogelijk:

• ROOS/BOSS in combinatie met Office 365 voor het maken van afspraken, inzien beschikbaarheid en het integreren van e-mail in het dashboard van ROOS/BOSS.
  • ROOS/BOSS in combinatie met een 64 bits versie van MS Office.
  • ROOS/BOSS in combinatie met een 32 bits versie van MS Office. Dat is de huidige configuratie, je hoeft dan geen wijzigingen te doen als je daar mee blijft werken.
Download de release notes voor een volledig overzicht van alle wijzigingen.

ROOS Compact SQL Edition, versie 2020.1

Uitgebracht: juli 2020

Highlights van deze update:

• Verbeteringen in Workflow
  • Ondersteuning voor genderneutraliteit
  • Codes verbergen op online sollicitatieformulier (TIS)
  • Nieuw privilege om groepsgewijs kaarten te verwijderen
  • Dashboard > Taken weergave verbeterd
Download de release notes voor een volledig overzicht van alle wijzigingen.

ROOS Compact SQL Edition, versie 2019.2

Uitgebracht: maart 2020

Highlights van deze update:

• Voorbereiding op Google for Jobs, het langverwachte vacatureplatform van Google. We voegen enkele velden toe die essentieel zijn voor Google for Jobs.
  • Om de vacaturetekst sneller compleet te maken, kun je teksten uit bestaande vacatures overnemen.
  • Vanuit een zoekscherm kun je nu direct doorklikken naar een gerelateerde kaart.
  • In de zoekschermen Vacatures en Kandidaten is nu het aantal sollicitaties beschikbaar als kolom.
  • Diverse aanpassingen in verband met de AVG.
Download de release notes voor een volledig overzicht van alle wijzigingen.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2019.1

Uitgebracht: juli 2019

Highlights van deze update:

• Instelbare kolommen in zoekschermen; bepaal nu zelf welke kolommen je wilt zien in een zoekscherm. Gebruik de nieuwe instelknop om de kolomindeling in te stellen.
  • Kolombreedtes worden automatisch geoptimaliseerd; de breedte van kolommen in zoekschermen wordt aangepast op de inhoud.
  • LinkedIn PDF profiel verwerken als kandidaatkaart; we introduceren een nieuwe, toekomstbestendige manier om LinkedIn profielen in ROOS op te nemen.
  • Map met CV’s verwerken met Textkernel; als je regelmatig CV’s downloadt en die in ROOS verwerkt, hebben we nu een optie toegevoegd om dit proces efficiënt te laten verlopen.
  • Stel zelf referentieadres in voor Google Maps; wanneer je geselecteerde kandidaten exporteert naar Google Maps, kun je nu een referentieadres instellen om de afstand te berekenen.
Download de release notes voor een volledig overzicht van alle wijzigingen.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2018.2

Uitgebracht: december 2018

Highlights van deze update:

• Tangram heeft een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Deze zie je terug in het opstartscherm en het nieuwe standaard kleurenthema.
  • De indeling van het Dashboard is veranderd. De verschillende onderdelen kun je nu kiezen met een menubalk. De weergave per onderdeel kun je afstemmen op je eigen voorkeur.
  • Stel je eigen rapportenscherm samen met mooie grafieken en tabellen. Je kunt kiezen uit een ruime selectie rapporten.
  • Een vertrouwd onderdeel van het vernieuwde Dashboard is de lijst met je favoriet gemaakte kaarten en zoekprofielen. Nieuw in dit onderdeel is dat ook recente items worden getoond.
  • De Workflow kan nu in twee kolommen worden weergegeven. Je kunt zelf bepalen welke stappen links en rechts staan en de volgorde waarin ze staan. Ook nieuw is de filterknop waarmee je jouw workflow verder kunt filteren op de inhoud van een kaart of de naam/ het type van de workflowstap.
Download de release notes voor een volledig overzicht van alle wijzigingen. Ook kun je een document downloaden met een beschrijving van alle Rapporten.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2018.1

Uitgebracht: juni 2018

Highlights van deze update:

• Kandidaten eenvoudig om toestemming vragen voor het bewaren van persoonsgegevens
  • Groepsgewijs toevoegen van kandidaten aan de workflowstap "Toestemming vragen"
  • Groepsgewijs intrekken van toestemming
  • Nieuwe workflowstap – Sollicitaties anonimiseren
  • Verbeteringen workflowstap "Kandidaten anonimiseren"
  • Exportmogelijkheid voor "Recht op inzage"
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.

Oudere versies

Oudere release notes vindt u in ROOS/BOSS Compact SQL Edition (oudere releases)