Slepen en neerzetten vanuit Microsoft Office (2016) werkt niet (art. 2676)

Veelgestelde vragen > Microsoft Office - gerelateerd

Waarom kan ik vanuit Outlook geen e-mailberichten meer naar de Dropzone slepen?

U bent gewend om e-mailberichten vanuit Microsoft Outlook te kunnen slepen naar de Dropzone in uw Tangram software. In bepaalde situaties functioneert dit niet. Dit is het geval wanneer u gebruik maakt van Microsoft Office 2016 in combinatie met een Microsoft Windows versie ouder dan Windows 10. Dus bijvoorbeeld: Windows 8, Windows 7, etc. maar denkt u ook aan bijvoorbeeld Windows Server 2012.

Gebruikt u MS Office 2016 in combinatie met Windows 10, dan werkt het slepen en neerzetten wel gewoon zoals u gewend bent. In dat geval is dit artikel voor u niet van toepassing.

Om dit op te lossen, biedt Microsoft een "Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015" package patch aan die u kunt downloaden en installeren.

Oplossing: download en installeer de Microsoft patch

De genoemde package-patch "Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015" van Microsoft is beschikbaar via onderstaande link:

Windows patch: Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015

NB: u hoeft deze patch dus niet te installeren wanneer u gebruik maakt van Windows 10, in deze versie van Windows is dit al opgelost.

Van toepassing op:

• Microsoft Office 2016, in combinatie met:
  • Microsoft Windows versie ouder dan Windows 10