Hoe maak ik managementrapportages? (art. 2382)

Veelgestelde vragen > Algemeen

Producten waarop dit artikel van toepassing is

SQLDit artikel is van toepassing op Tangram software van de SQL Edition generatie. Zie eventueel ook null. Werkt u met Tangram Classic software? Kijk dan bij null voor een uitleg.

Stap 1: Maak een selectie

Bepaal eerst of u cijfermateriaal over bijvoorbeeld kandidaten of vacatures wilt maken. Vervolgens kunt u kiezen cijfermateriaal over het gehele bestand of over een deel ervan te berekenen. Vaak worden management rapportages voor een bepaalde periode gemaakt, dus een selectiecriterium als "Invoerdatum" of "Status datum" zijn hiervoor handig. Een voorbeeld voor alle vacatures/opdrachten van 2008:
  • Open het bestand > Vacatures/Opdrachten
  • Schakel in het zoekscherm over naar de Gedetailleerd zoeken modus
  • Selecteer op "Invoerdatum"
  • Relatief: "Deze" en "Ja(a)r(en)"
Statistiek SQL Stap 1

Stap 2: Kies het cijfermateriaal dat u wilt rapporteren

Vervolgens maakt u een keuze uit het beschikbare cijfermateriaal dat uw Tangram programma voor u kan berekenen. Dit hangt af van het programma waar u mee werkt en de ingang die u bij stap 1 heeft gemaakt.
  • Klik in acties-knoppenbalk op de knop Statistieken, het beschikbare cijfermateriaal verschijnt dan. in beeld
  • Plaats vinkjes bij de gegevens die u wilt rapporteren of plaats een vinkje in de hoofdmap wanneer u alle gegevens wilt rapporteren;
  • Kies voor Tabellen van geselecteerde items of Grafieken van geselecteerde items, afhankelijk van de vraag of u alleen tabellen of ook grafieken wilt.
Statistiek SQL Stap 2

Stap 3: Bepaal de opmaak van uw managementrapport

Statistiek SQL Stap 3Afhankelijk van de keuze voor tabeluitvoer of grafiekuitvoer, heeft u verschillende opmaakmogelijkheden om uw rapport op te maken. U kunt hierbij denken aan het wel of niet tonen van nul-tellingen, een kolom- of taartgrafiek enz. Tenslotte heeft u de keuze om het rapport in Microsoft Word of Microsoft Excel te genereren.

• Kies de gewenste instellingen in het dialoogvenster;
  • Klik op Excel of Word, al naar gelang uw voorkeur.

Meer informatie in de helpfunctie en de handleiding

Wilt u een complete beschrijving van de werking van de statistiekmodule, kijk dan in de geïntegreerde helpfunctie van uw Tangram software of de bijgeleverde handleiding. De meest recente versie van de helpfiles en de handleiding kunt u downloaden in de handleidingensectie van RIS SQL Edition*.

*) Om toegang te krijgen tot dit klantengedeelte van de site, moet u inloggen. Dan wordt automatisch gecheckt of u in het bezit bent van een geldig servicecontract.