RIS SQL releasekalender

Dit artikel is onderdeel van: Updates en releasekalender

Releasebeleid RIS SQL edition

Tangram brengt met grote regelmaat updates en verbeteringen uit in haar software. De frequentie, timing en manier van updates zijn afgestemd op de specifieke klantsituatie:

Compact Power
Aantal updates: gemiddeld 2x per jaar Richtlijn: 1x per jaar
Timing van updates: Gespreid over het jaar, richtlijn: 2e en 4e kwartaal Gedurende het jaar in overleg
Updateproces: Automatische update naar de laatste features Uw op maat gemaakte versie krijgt de laatste standaardfeatures ingebouwd*
Voor RIS Compact Search (standaardsoftware) hanteren we het bovengenoemde Compact releasebeleid. Voor RIS Power Search (maatwerk) wordt het bovengenoemde Power releasebeleid toegepast. Dit releaseschema is indicatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer je met RIS SQL maatwerksoftware (Power) werkt

*) Hieronder worden alleen RIS Compact SQL Edition versies beschreven. Wanneer je RIS SQL maatwerksoftware gebruikt, kunnen de genoemde functionaliteiten deel uitmaken van je jaarlijkse update. Het is mogelijk dat sommige functies vallen onder de optionele, betaalde features.

RIS Compact SQL Edition, versie 2018.2

Verwacht: november/december 2018

Highlights van deze update:

• Tangram heeft een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Deze zie je terug in het opstartscherm en het nieuwe standaard kleurenthema.
  • De indeling van het Dashboard is veranderd. De verschillende onderdelen kun je nu kiezen met een menubalk. De weergave per onderdeel kun je afstemmen op je eigen voorkeur.
  • Stel je eigen rapportenscherm samen met mooie grafieken en tabellen. Je kunt kiezen uit een ruime selectie rapporten.
  • Een vertrouwd onderdeel van het vernieuwde Dashboard is de lijst met je favoriet gemaakte kaarten en zoekprofielen. Nieuw in dit onderdeel is dat ook recente items worden getoond.
  • De Workflow kan nu in twee kolommen worden weergegeven. Je kunt zelf bepalen welke stappen links en rechts staan en de volgorde waarin ze staan. Ook nieuw is de filterknop waarmee je jouw workflow verder kunt filteren op de inhoud van een kaart of de naam/ het type van de workflowstap.
Download de release notes voor een volledig overzicht van alle wijzigingen. Ook kun je een document downloaden met een beschrijving van alle Rapporten.

RIS Compact SQL Edition, versie 2018.1

Uitgebracht april 2018

Highlights van deze update die in het teken staat van de GDPR:

• Kandidaten eenvoudig om toestemming vragen voor het bewaren van persoonsgegevens
  • Groepsgewijs toevoegen van kandidaten aan de workflowstap "Toestemming vragen"
  • Groepsgewijs intrekken van toestemming
  • Nieuwe workflowstap – Anonimiseren kandidaatstellingen
  • Verbeteringen workflowstap "Kandidaten anonimiseren"
  • Exportmogelijkheid voor "Recht op inzage"
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.

RIS Compact SQL Edition, versie 2017.2

Uitgebracht: december 2017

Let op! Deze update bevat belangrijke wijzigingen met betrekking tot de inlogprocedure en het wachtwoordbeleid. We adviseren u voorafgaand aan de installatie van de update hiervan kennis te nemen. Een uitleg van deze wijzigingen kunt u via onderstaande link downloaden: Dit document bevat een uitgebreide omschrijving van alle nieuwe features. In de appendix van het document vindt u een uitleg van de wijzigingen m.b.t. het inlog- en wachtwoordbeleid inclusief schermafbeeldingen die een en ander verduidelijken.

Highlights van deze update:

• Recent informeerden we u al dat de nieuwe privacywet, die in mei 2018 van kracht wordt, ook gevolgen zal hebben voor de Tangram software. Deze update bevat belangrijke wijzigingen in het kader van deze nieuwe wetgeving. Dit betreft met name het wachtwoordbeleid en de bewaartermijn van kandidaatgegevens. U leest er alles over in de release notes die u hieronder kunt downloaden.
  • Wanneer u vanuit een opdracht een Google Maps overzicht maakt van de geselecteerde kandidaten (met de knop ), kunt u nu bij elke kandidaat zien wat de reistijd is vanaf zijn of haar woonadres tot de standplaats van de opdracht. De reistijd wordt getoond voor autovervoer.
  • Plaatsbaarheidindicator nu zichtbaar in beoordeel workflowstappen; met deze aanpassing is bijvoorbeeld direct in een beoordeelstap te zien wanneer het een kandidaat betreft die als "Niet plaatsbaar" is gekenmerkt.
  • Om kandidaten nog makkelijker te kunnen beoordelen, kunt u nu direct het LinkedIn profiel openen vanuit de workflowstap. Wanneer het LinkedIn profiel is ingevuld in de kandidaatkaart verschijnt een LinkedIn pictogram naast het CV kader.
  • Er is een nieuw, handig rapport beschikbaar via Bestand > Rapporten > "Statusanalyse van sollicitaties". Dit rapport toont u in een oogopslag de status van sollicitaties in een bepaalde periode. Zo kunt u bijvoorbeeld heel makkelijk zien hoeveel 1e / 2e / 3e geprekken u heeft gevoerd in die periode. In het rapport is ook zichtbaar welke kandidaten en opdrachten het betreft.
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.

RIS Compact SQL Edition, versie 2017.1

Uitgebracht: juli 2017

Highlights van deze update:

• Oplossing voor niet kunnen zoeken/verwerken van LinkedIn profielen en een workaround om de verwerking ervan sneller te laten verlopen.
  • Met het nieuwe zoekstaptype "Heeft..." kunt u eenvoudig kandidaten selecteren die wel/geen/minimaal X/maximaal X kandidaatstellingen, dossiers, werkervaringen, opleidingen, etc. hebben. Ook beschikbaar in andere bestanden.
  • Verbeterde Google Maps functionaliteit om zoekresultaten te tonen; deze functie is nu direct vanuit de knoppenbalk beschikbaar, locatiemarkers zijn voorzien van de bekende RIS bestandsiconen, en de opdracht kan nu samen met de kandidaatstellingen in 1 kaart worden getoond.
  • Adres kandidaat kan als Google kaart worden weergegeven in kandidatenvoorblad.
  • Verbeterde snelzoekfunctie; contactpersonen nu ook op functie, opdrachten op de wervende titel en (alleen RIS Search) kandidaten op 'werkzaam bij'.
  • Yoobi urenregistratiekoppeling biedt nu meer informatie die kan worden uitgewisseld, ook kan de volledige factuur in RIS worden voorbereid en kan deze, nadat de uren zijn gerealiseerd, direct worden afgedrukt.
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.

Oudere versies

Oudere release notes vind je in RIS Compact SQL Edition (oudere releases)