Tangram software voor werving en selectie, executive search, interim management, detachering, management development en interne mobiliteit
Service & support site voor klanten

Tangram software op een Apple computer (Mac) gebruiken (art. 2625)

Veelgestelde vragen > Technische informatie

Kan ik Tangram software op een Mac gebruiken?

De Tangram software functioneert in principe uitsluitend onder het Windows besturingssysteem. U kunt het dus niet installeren op een Mac OS omgeving.

Alternatieven om Tangram software toch te kunnen gebruiken op de Mac

Er is echter een aantal alternatieve constructies voorhanden om Tangram software toch te kunnen gebruiken op een Apple computer:

  1. U kunt Boot Camp installeren op uw Mac. Boot Camp is software die wordt meegeleverd bij OS X om compatibele versies van Microsoft Windows op een Intel-Mac uit te voeren. Wanneer u ervoor kiest om twee besturingssystemen (Windows en Mac OS) naast elkaar te laten bestaan, dient u er wel rekening mee te houden dat tussen deze beide geen uitwisseling mogelijk is. Denkt u hierbij aan bestandsuitwisseling en e-mailverkeer.
  2. Windows en OS X parallel laten draaien. Hiervoor zijn diverse softwareprogramma's beschikbaar zoals Parallels en VMware Fusion.
  3. Installeer de Tangram software als een ASP oplossing (bij een internetprovider) zodat u vanaf uw Mac een virtuele Windows kantooromgeving, ook wel bekend als Remote Desktop Connection, met o.a. de Tangram software kunt openen.
Bij alle bovenstaande oplossingen dient u rekening te houden met het feit dat Tangram software informatie kan uitwisselen met andere software zoals Microsoft Word, Outlook en Excel wanneer deze binnen dezelfde Windows omgeving is geïnstalleerd.