ROOS/BOSS Compact SQL Edition (oudere releases)

Archief release notes ROOS Compact

Dit artikel is onderdeel van: Updates en releasekalender > ROOS/BOSS SQL releasekalender

Hier vindt u een overzicht van de gearchiveerde release notes van ROOS Compact SQL Edition.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2013.2

Uitgebracht: 1 mei 2013

• U kunt nu op tabbladen waar een overzicht getoond wordt van gekoppelde kaarten (bijvoorbeeld Dossier) filteren op de zichtbare tekstkolommen.
  • Bestandsbijlagen zoals CV's, foto's, vacatureprofielen en bijlagen van Dossiers kunnen nu snel worden getoond in een pop-upvenster. Hier kunt u ze bekijken, mailen of exporteren. Dit venster vervangt het tabblad "Bestandshistorie".
  • Het overzicht van sollicitaties bij een kandidaat (voorheen zichtbaar op tabje Algemeen) heeft een eigen tabblad gekregen.
  • Het is nu mogelijk om een workflowstap te onderbreken.
  • Ingevoerde personalia als naam- en adresgegevens worden automatisch voorzien van hoofdletters en interpunctie.
  • De communicatie met Tangram Internet Services (TIS) en foutafhandeling hierbij is geoptimaliseerd. Bovendien verschijnt een melding wanneer een andere gebruiker op hetzelfde moment gegevens naar TIS exporteert.
  • U kunt workflowinstellingen exporteren en importeren.
  • Nieuw standaardrapport beschikbaar: "Overzicht groepen, gebruikers en privileges". Het bestaande rapport "Workflowschema" is geoptimaliseerd.
  • De Fotomodule is verbeterd.
  • In een vacature kunt u met een nieuwe knop relevante gegevens van het gekoppelde organisatieonderdeel overnemen.
  • In de workflowmanager treft u een nieuw filter om workflowstappen op entiteit (bijv: opdracht, traject etc.) te kunnen filteren. De geboden entiteiten hangen af van de samenstelling van uw softwarelicentie.
  • U kunt vacatures nu eenvoudig delen via sociale media als Twitter, Facebook, LinkedIn en Google +.
  • Het vinden van kaarten werkt nu ook goed wanneer er bijzondere leestekens in de zoeksleutel voorkomen.
  • U kunt nu voor een gehele selectie van kaarten ineens, een codeveld voorzien van een code.
  • In de modus "Geavanceerd zoeken" kunt u nu kiezen of u wilt sorteren op de code of omschrijving van een veld.
  • De TIS Manager workflowstappen worden nu alleen bijgewerkt op relevante momenten.
  • Mogelijkheid ingebouwd om een individuele kandidaat of vacature opnieuw naar TIS Manager te sturen.
  • U kunt documentbijlagen van een of meerdere kaarten exporteren als bijlagen in een e-mailbericht, naar een map op uw computer of direct printen.
  • Een spatie aan het eind in combinatie met de trefwoord zoekmethode "Een van deze woorden" geeft niet langer een foutmelding.
  • Het aanpassen van de schermgrootte zorgt er niet langer voor dat de positie van het scherm wordt aangepast.
  • De ingestelde sorteervolgorde wordt nu correct toegepast wanneer u een bewaard zoekprofiel opent.
  • Vacatures waarbij de startdatum publicatie is ingevuld worden nu altijd geëxporteerd, ook als deze in de toekomst ligt. Afgesloten vacatures worden niet langer geëxporteerd.
  • HR medewerkers zoeken op voornaam levert niet langer een foutmelding op.
Update 2013.2 voor ROOS Compact SQL Edition is de eerste officiële kwartaalupdate voor deze software. De update combineert de nieuwe mogelijkheden en verbeteringen van drie kwartalen (2012.4, 2013.1 en 2013.2) in een.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2013.3

Uitgebracht: 13 augustus 2013

• U kunt kandidaatkaarten anonimiseren via Beheer>Opschonen>Anonimiseren. De unieke persoonlijke gegevens op de kandidaatkaart worden hierbij overschreven met de tekst "ZZZ".
  • U kunt nu persoonsgegevens exporteren naar de map Contactpersonen in uw Microsoft Outlook programma. Bekijk ook het YouTube filmpje
  • In workflowstappen waarbij een e-mailbericht wordt verstuurd, kan nu een extra bestandsbijlage worden ingesteld via Beheer>Workflow.
  • Het is nu beter zichtbaar of een kaart gemarkeerd is en of deze favoriet gemaakt is. De knop "Markeren" heeft ook een nieuw uiterlijk.
  • Het knopje "Zoek naar vorige versies" op tabbladen die een bijlage bevatten (zoals CV, Vacatureprofiel) staat nu direct naast de andere knoppen op het tabblad. Het heeft ook een ander uiterlijk gekregen.
  • Bij het sluiten van de applicatie wordt een bevestiging gevraagd wanneer naast het Dashboard ook andere vensters geopend zijn. Tevens verschijnt een waarschuwing wanneer het laatste venster wordt gesloten. Er is bovendien een nieuwe menu-optie om de applicatie inclusief alle openstaande vensters te sluiten.
  • Wanneer u in de modus geavanceerd zoeken op de knop "Alle zoekstappen wissen" klikt, verschijnt een vraag om onbedoeld wissen van alle zoekstappen die u heeft gemaakt, te voorkomen.
  • De opmaak van e-mailberichten die gegenereerd worden met de functie "Links versturen" probeert de richtlijn van Microsoft Outlook te volgen.
  • Documentsjablonen en -folders kunnen nu worden gesorteerd door op de kolomkop te klikken.
  • U kunt nu groepsgewijs een dossier aanmaken, ook zonder eerst samen te voegen met Word of Outlook. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u m.b.v. een Outlook distributielijst een e-mailing heeft gedaan en deze toch als dossiers bij de betrokkenen wilt kunnen vastleggen in ROOS.
  • De applicatie ondersteunt nu ook Microsoft Office 2013.
  • In invulvelden wordt het datumformaat aangehouden zoals dat is ingesteld in uw Windows programma, in plaats van het datumformaat van de ROOS applicatietaal.
  • Probleem opgelost waarbij het openen van een zoekprofiel niet de opgeslagen volgorde van zoekstappen hanteerde.
  • Probleem opgelost waarbij door het kiezen van een e-mail bijlage de einddatum van een dossier soms op 1-1-1900 werd gezet.
  • Het is nu mogelijk om een map met CV's met behulp van Textkernel ineens te verwerken tot kandidaatdossiers. Deze optie is alleen op aanvraag beschikbaar.
Voor klanten met een TIS abonnement:
  • U kunt kandidaten die gedownload zijn van internet nu ook automatisch verwerken, voorheen was dit alleen per stuk mogelijk. Ook wordt nu duidelijker weergegeven of, en zo ja welke overeenkomende kaart bijgewerkt wordt.
  • Bij het importeren van kandidaten van internet wordt -in het geval van dubbele sollicitaties binnen een downloadbatch- voorkomen dat deze onterecht als herhaalde sollicitatie worden gekenmerkt.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2013.4

Uitgebracht: 19 december 2013

• Alle acties waarbij u gebruik maakt van internet worden nu binnen ROOS afgehandeld, in de nieuwe Tangram internetbrowser. Denkt u hierbij aan het zoeken van personen, het verwerken van CV's met Textkernel en het delen van vacatures op sociale netwerken.
  • ROOS heeft een nieuw programmalogo gekregen; niet langer het Tangram logo maar een eigen herkenbaar icoontje.
  • Er is een nieuw kleurenthema beschikbaar via Beheer > Gebruikersinstellingen. Dit "Basic" thema, dat beschikbaar is in vier kleurvariaties, stelt de inhoud centraal en gebruikt één steunkleur om interactieve elementen herkenbaar te maken.
  • De condities voor het anonimiseren van kandidaten zijn verder aangescherpt, om de kans op onbedoeld anonimiseren verder uit te sluiten. De nieuwe condities staan op het scherm vermeld.
  • U kunt nu medewerkergegevens uit uw Personeelsinformatiesysteem importeren wanneer deze in het voor Tangram geschikte bestandsformaat worden aangeleverd (Op aanvraag).
  • In de functionaliteit om vacatures op te schonen, worden alleen vacatures met status "vervuld" of "ingetrokken" verwijderd.
  • In de functionaliteit om kandidaten op te schonen, worden kandidaten die trajecten hebben te allen tijde uitgesloten.
  • Probleem opgelost waarbij in de workflowweergave de vacaturehouder niet werd getoond wanneer deze niet aan een organisatie gekoppeld was.
  • Het exporteren van datumvelden naar Excel wordt nu beter ondersteund.
  • Dossiers die automatisch worden aangemaakt, worden nu voorzien van de "soort" code die bij het gebruikte documentsjabloon is gekozen.
  • Dossiers worden nu automatisch toegevoegd na het uitvoeren van workflowstappen waarbij dit relevant is.
  • ROOS ondersteunt de SMS diensten van MessageBird, die de diensten van Mollie heeft overgenomen.
  • Voor alle relevante internetgerelateerde diensten zoals TIS en Textkernel wordt nu het veiligere SSL protocol gebruikt.
  • Wanneer in een workflowstap voor de beslissing benodigde gegevens ontbreken, verschijnt nu nog wel een melding maar deze is niet langer blokkerend.
  • Probleem opgelost waarbij het zoeken van trajecten op adviseur niet goed werkte.
  • Als na het verwerken van een kandidaatprofiel met Textkernel geen overeenkomst is gevonden met een bestaande kandidaat, wordt direct de nieuwe kandidaatkaart getoond.
  • Sommige klanten ondervonden soms problemen met het starten van de Outlook koppeling. Dat is nu verholpen.
Voor klanten met een TIS abonnement:
  • De statusdatum van een open sollicitatie wordt nu bepaald op basis van de datum waarop een sollicitant daadwerkelijk heeft gesolliciteerd, dit gebeurde voorheen op basis van de datum van het importeren.
  • De foto van een kandidaat kan nu ook worden uitgewisseld met TIS, bijvoorbeeld om deze te tonen in TIS Manager.
  • Vanuit de sollicitatiekaart kunt u nu de online beslislink openen om zo de beslissing in te vullen (alleen in combinatie met EasyDecisionMaker of TIS Manager abonnement).
  • Er is een extra samenvoegveld "TIS Manager vacature URL" toegevoegd, zodat u in een notificatiemail naar de vacaturehouder een directe hyperlink naar de vacature in TIS Manager kunt invoegen.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2014.1

Uitgebracht: 17 februari 2014

• Met de nieuwe zoekmachine LinkedIn People Search vindt u –zonder tussenkomst van Google- direct in de LinkedIn website passende LinkedIn profielen. U vindt deze nieuwe zoekmachine via de knop Internet Searcher vanuit een ROOS vacature of kandidaat. Voor deze functie heeft u een LinkedIn account nodig.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het verwerken van CV’s met Textkernel er soms toe leidde dat ROOS niet meer reageerde.
  • Bestandsbijlagen kunnen vanuit het pop-upvenster "Overzicht bestanden" (voor CV’s en foto’s) naar een andere applicatie worden gesleept om een bestand op te slaan of te openen.
  • De slimme Google zoeksleutels van de ROOS Internet Searcher zijn aangepast om nog betere LinkedIn zoekresultaten te krijgen.
  • De grootte en positie van ROOS vensters wordt nu onthouden waardoor ROOS geschikter is voor gebruik op een groot scherm (> 1024x768 pixels) en meerdere computerschermen.
  • Er zijn kleine verbeteringen aangebracht in het Excel exportvenster. Tevens is de als onwenselijk ervaren knop om alle velden ineens te kiezen, verwijderd.
  • U kunt nu per gebruikersgroep bepalen of en in welke situaties gegevens van alle geselecteerde kaarten mogen worden geëxporteerd naar Word, Excel, Outlook of als bijlagen. Deze privileges staan standaard aan, maar kunnen per gebruikersgroep worden uitgeschakeld.
  • Er zijn kleine verbeteringen aangebracht in de werking van de Tangram Internetbrowser.
  • Vanuit elk bestand kunt u nu bestandslinks naar uw collega’s sturen.
  • Probleem opgelost waarbij in trefwoordselectie de condities "is leeg" en "is niet leeg" soms niet goed werden geïnterpreteerd.
  • Probleem opgelost waarbij de controle van het Textkernel abonnement niet goed werkte wanneer vanaf het tabblad CV een CV werd verwerkt met Textkernel.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2014.2

Uitgebracht: 8 mei 2014

• Het verversen van het Dashboard gebeurt nu alleen op essentiële momenten, tussentijds kunt u zelf de informatie op het Dashboard bijwerken. Met de nieuwe tijdstempel ziet u bovendien wanneer de gegevens zijn bijgewerkt.
  • Het inlog- en opstartscherm hebben een nieuw jasje gekregen. In het inlogscherm kunt u instellen dat uw wachtwoord wordt onthouden.
  • Het veld "Soort contact" is nu standaard opgenomen in het Dossier overzichtstabblad.
  • Met de nieuwe zoekconditie "Is leeg" in geavanceerd zoeken kunt u nu eenvoudiger zoeken op velden waar de gewenste informatie juist ontbreekt.
  • Links naar kaarten kunnen nu ook worden gekopieerd naar het klembord om deze bijvoorbeeld in een gereedstaand e-mailbericht te plakken.
  • ROOS is voorbereid op het vastleggen van scores, een nieuw, optioneel onderdeel van het online platform TIS Manager.
  • Wanneer uw software is uitgerust met meerdere TIS koppelingen, kunt u in het Jobboard-links venster voor elke koppeling de link genereren.
  • Een bijlage die in de kolom "Bijlagen" op het tabblad Dossier wordt vermeld, kan nu direct worden geopend met de actie Ctrl + dubbelklikken met de muis. Wanneer er sprake is van meerdere bijlagen wordt alleen het meest recente bestand geopend.
  • Het groepsgewijs aanzetten van markeringen werkt nu veel sneller.
  • Webprofielen worden ontdubbeld en gesorteerd bij het verwerken van online gegevens in de kaart, bijvoorbeeld na het verwerken van een LinkedIn profiel) .
  • In het pop-upvenster "Overzicht bestanden", gebruikt voor o.a. CV- en fotohistorie, kunt u de naam van een bestand wijzigen.
  • Voor klanten die met TIS Manager werken, de term TIS Manager is in ROOS overal vervangen door "Online Dashboard".
  • De veiligheid van de Tangram Cloud Database is verder aangescherpt, door het verplicht gebruik van een wachtwoord om in te loggen in uw Tangram software.
  • Een nieuwe, robuustere interactie met Microsoft Word moet voorkomen dat bijvoorbeeld een lopende mailingactie verstoord wordt wanneer u andere handelingen op uw computer uitvoert.
  • Het updatemechanisme is op diverse punten verbeterd.
  • Betere ondersteuning voor datum- en datum-/tijdvelden in Microsoft Excel.
  • Probleem opgelost waarbij er bij een mislukte samenvoegactie toch dossiers werden aangemaakt.
  • Probleem opgelost waarbij het vooruit- en terugbladeren in de Tangram browser soms niet goed werkte.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2014.3

Uitgebracht: 9 september 2014

• U kunt in het bestand "HR teams" een link naar een internetafbeelding invullen, handig wanneer u in documentsjablonen uw bedrijfslogo wilt opnemen. Lees hierover ook het bijgewerkte FAQ artikel "Uw logo of achtergrond in (MS Outlook) e-mailsjablonen (art. 1599)" op de Tangram supportsite, vanuit uw ROOS software te bereiken via Help > Online help.
  • Indien u over een TIS Manager abonnement beschikt: De voorgestelde gespreksdatum en afwijsreden worden nu zichtbaar op TIS Manager in het veld "Extra informatie".
  • In het overzicht van vacatures beschikt u nu over vijf extra kolommen, te weten: Datum mobiliteit vrijgegeven, Datum intern vrijgegeven, Datum extern vrijgegeven, Uiterste reactiedatum, Datum vervuld.
  • U kunt nu de financiële informatie van vacatures rapporteren in Microsoft Word, dankzij het nieuwe slimme samenvoegveld "Financiën". Dit veld verzamelt alle relevante financiële informatie van de vacature.
  • Wanneer u een dossier toevoegt, wordt de ingelogde gebruiker nu altijd correct vermeld bij "Vermeld door".
  • Probleem opgelost waarbij de tijd in een datum-/tijdveld niet altijd goed werd weergegeven bij exporteren naar Microsoft Excel.
  • In documentsjablonen kunt u nu eenvoudiger zien of u de juiste samenvoegvelden heeft ingevoegd door de "Voorbeeld van het resultaat" functie van Microsoft Word (op het Microsoft Word tabje "Verzendlijsten") te gebruiken. Deze toont de leesbare veldnamen van de ingevoegde ROOS samenvoegvelden.
  • Het automatische updatemechanisme is verder verbeterd.
  • Codes die u toevoegt via Beheer > Codes zijn nu direct beschikbaar in overige openstaande bestandsvensters. U hoeft het venster dus niet meer eerst te sluiten en opnieuw te openen om de code toe te kunnen passen.
  • Probleem opgelost waarbij het zoeken op scores niet goed werkte.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2014.4/2015.1

Uitgebracht: 4 februari 2015

• In het dossieroverzicht van de belangrijkste bestanden is –behalve de contactmedewerker- nu ook de meest relevante gekoppelde deelnemer direct zichtbaar. In het dossieroverzicht van een kandidaat ziet u nu bijvoorbeeld in een aparte kolom aan welke vacature het dossier is gekoppeld.
  • Elke sollicitatie wordt nu bij het toevoegen voorzien van een uniek, vast volgnummer in relatie tot de betreffende vacature. Dit nummer is zichtbaar in het sollicitatiesoverzicht in de vacature en de sollicitatie zelf. Het volgnummer kan ook in documentsjablonen worden opgenomen.
  • Het veld Voornaam staat nu op een logischere plek: tussen de velden Voorletters en Tussenvoegsels.
  • Contactpersonen van een organisatieonderdeel worden alfabetisch getoond.
  • Als u in een vacature op het tabblad Financiën een medium kiest, blijft het veld Omschrijving beschikbaar om hierin een toelichting te plaatsen.
  • Dubbelklikken op een e-mailadres levert voortaan direct een nieuw blanco e-mailvenster op. Om een standaardbericht te kunnen kiezen, klikt u nog steeds op het envelop-pictogram "E-mailen: huidige kaart" in de knoppenbalk.
  • In het venster "E-mailen" wordt het resultaat van de gecontroleerde e-mailadressen beknopter samengevat.
  • Verbeterde ondersteuning voor het afdrukken van tabbladen via de functie "Afdrukken: Huidig tabblad / Alle tabbladen".
  • Een nieuwe code wordt voor andere gebruikers direct beschikbaar zodra ze een nieuwe kaart openen. Voorheen gebeurde dit pas na opnieuw opstarten.
  • Probleem opgelost waardoor gesloten taken in het Dashboard werden getoond.
  • Diverse prestatieverbeteringen aan de workflowmodule.
  • Wanneer een gebruiker over de benodigde privileges voor personen en organisaties beschikt, krijgt deze toegang tot de functie voor het ontdubbelen vanuit een persoons- of organisatiekaart. Om ook toegang te krijgen tot de functie Beheer > Ontdubbelen is bovendien het privilege "Systeem" vereist.
  • In het pop-upvenster "Taak maken" kunt u nu ook de toelichting invullen.
  • Probleem opgelost waardoor in sommige workflowstappen de vacature niet meer in het onderwerp van het gegenereerde e-mailadres verscheen.
  • Bij het filteren van de worklow worden stappen zonder filter of met een filter op een ander bestand niet langer getoond.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2015.2

Uitgebracht: 11 juni 2015

• Om het versturen van bijvoorbeeld nieuwsbrieven gemakkelijk te maken, kunt u nu ook samenvoegen met een HTML documentsjabloon. U voegt het HTML document gewoon toe aan de documentsjablonen via het menu.
  • Het maken van een e-mailbericht op basis van een documentsjabloon gebeurt nu veel sneller dankzij een nieuwe samenvoegmethode. Uw bestaande documentsjablonen worden bij gebruik eenmalig automatisch geoptimaliseerd voor deze nieuwe snellere methode.
  • In workflowstappen waarbij een bericht wordt verzonden, zijn standaard geen rijen meer geselecteerd. Hiermee willen we voorkomen we dat u per ongeluk en onbedoeld ineens alle rijen verwerkt. Met het hoofdselectievakje kunt u nog steeds alle rijen ineens selecteren.
  • De knoppenbalk is nu logischer ingedeeld en knoppen worden nu alleen getoond wanneer ze echt relevant zijn. Minder vaak gebruikte functies die niet meer in de knoppenbalk staan, vindt u nog steeds via het menu Acties.
  • In de functie "Exporteer bijlagen" kunt u nu ook de foto selecteren voor export.
  • Wanneer u een workflowstap uitvoert waarbij meer dan 20 e-mails handmatig verstuurd gaan worden krijgt u een melding. U kunt dan kiezen om de e-mails alsnog direct te verzenden, ze in de Outlook Conceptenmap te bewaren of de actie te annuleren.
  • Workflowschermen zijn breder gemaakt zodat meer informatie in het venster past.
  • Selectiecodes waarbij het selectievakje "Kan worden gebruikt" is uitgeschakeld krijgen een afwijkend pictogram zodat u ze in de lijst snel kunt herkennen.
  • Wanneer u in een documentsjabloon het veld "Foto" invoegt, verschijnt nu het dummyplaatje in plaats van een onvriendelijke Word foutmelding. Wanneer voor een kandidaat geen foto beschikbaar is, wordt in het samengevoegde resultaat het dummyplaatje aangepast aan het geslacht van de kandidaat.
  • In het venster Beheer > Workflow kunt u workflowstappen nu filteren op het soort taak.
  • Wilt u iemand van onze helpdesk mee laten kijken om een probleem op te lossen, dan kunt u nu heel eenvoudig een sessie starten via Help > Teamviewer.
  • Ongewenst sluiten van een voortgangsbalk met de [Esc] toets is niet langer mogelijk.
  • De sneltoetsen voor knippen, kopiëren en plakken werken nu ook in een zoekvenster.
  • Bij het exporteren van contactpersonen naar Outlook is het zakelijke e-mailadres nu het eerste adres.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2015.3

Uitgebracht: november 2015

• Workflow-optimalisatie (diverse verbeteringen): de beschikbare horizontale ruimte is geoptimaliseerd door de deadline korter te presenteren. Ook is deze naar uiterst rechts verplaatst. Tevens wordt nu correct gesorteerd wanneer u op een kolom sorteert die datums of nummers bevat.
  • Vinkjes standaard "uit of aan" in Workflow nu instelbaar; in workflow-stappen waarbij berichten worden verzonden, kunt u vanaf nu zelf bepalen of standaard alle rijen geselecteerd zijn of juist niet. U vindt de instelling via Beheer > Systeem > Systeeminstellingen.
  • In de globale zoekbox (rechtsboven in uw Dashboard) kunt u nu ook zoeken op vacaturenaam en -nummer.
  • Indien u een selectie of een rapport exporteert naar Excel wordt dit nu standaard opgeslagen in .xls formaat.
  • Een bijlage uit een e-mailbericht wordt nu met een correcte tijd opgeslagen (de systeemtijd in plaats van de GMT tijd).
  • Er is een nieuw samenraapveld beschikbaar: "Overzicht scores" in de map Sollicitaties. Deze geeft een overzicht van alle toegekende scores voor de betreffende sollicitatie.
  • Textkernel CV parsing van LinkedIn profielen is verbeterd: de regio van het LinkedIn profiel wordt niet langer in het veld Woonplaats gezet, wanneer in ROOS al een woonplaats is ingevuld.
  • Bij het maken van een afspraak vanuit ROOS, is het nu ook mogelijk deze in een gedeelde Microsoft Outlook agenda te plaatsen. Het is hierbij van belang dat de agenda die u wilt tonen, beschikbaar is in Microsoft Outlook in de lijst van "Mijn Agenda's" en dat u rechten hebt om een afspraak te kunnen maken in de betreffende agenda.
  • Overzicht-samenvoegvelden worden nu automatisch omgezet in een tabel, zodat u beter en eenvoudiger de uitlijning van de inhoud kunt bepalen. Indien de regel boven dit samenvoegveld tabs bevat, wordt deze automatisch omgezet naar een kopregel.
  • Een samenvoegveld dat in een documentsjabloon wordt voorzien van een opsommingsteken, wordt bij het omzetten naar een (HTML) e-mailbericht ook correct weergegeven als opsomming.
  • Afbeeldingen uit een ROOS kaart (bijv. bedrijfslogo of foto van een kandidaat) die in een documentsjabloon worden opgenomen, worden nu ook weergegeven in het gegenereerde (HTML) e-mailbericht.
  • Alleen ROOS Mobiliteit met Jobfeedmodule: er wordt nu weer correct gezocht op vacatures op basis van de postcode van de kandidaat.
  • Probleem opgelost waarbij de bijlagen in een e-mailbericht aan een contactpersoon, niet werden meegestuurd.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2016.1

Uitgebracht: 14 juni 2016

Highlights van deze update:

• Wanneer u graag alle essentiële informatie van de kandidaat in een oogopslag wilt zien, kunt u nu een nieuw overzichtstabblad activeren. Dit overzicht is opgebouwd door middel van een documentsjabloon dat u zelf kunt onderhouden. Tangram levert met de update 2016.1 een mooi sjabloon mee dat u hiervoor kunt gebruiken.
  • Het koppelen van kaarten (bijvoorbeeld: vacaturehouder bij een vacature, vacature op een sollicitatiekaart, etc.) gaat nu veel makkelijker. Wanneer u de beginletters intypt, verschijnen direct de mogelijke kaarten. Met [Enter] of klikken kunt u de juiste kaart kiezen.
  • De verschillende losse zoekvelden om bijvoorbeeld kandidaten of vacatures op te zoeken (denk aan Voornaam, Achternaam, Woonplaats, Nummer etc.) zijn nu gecombineerd in één slim zoekveld "Snel zoeken". U hoeft dus niet meer na te denken in welk veld u de zoekterm intypt en vindt daardoor sneller wat u zoekt.
  • De inhoud van grote tekstblokken kunt u nu in een beeldvullend venster openen om een voorvertoning te krijgen of deze eenvoudiger te kunnen bewerken. Daarnaast zijn er knoppen toegevoegd om eenvoudig opsommingslijsten met bullets te maken.
  • Nieuw veld "Topvacature (Ja/Nee)". In het bestand Vacatures is op het tabblad Algemeen een veld "Topvacature" toegevoegd. Met dit veld kunt u er voor zorgen dat de vacature weer bovenaan in het online vacatureoverzicht komt.
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2016.2

Uitgebracht: 14 november 2016

Highlights van deze update:

• In het kandidatenvoorblad wordt de motivatiebrief in het sollicitatiesoverzicht getoond als hyperlink. Hiervoor is een variant van het daarvoor bestemde samenraapveld opgenomen (“Overzicht sollicitaties / kandidaatstellingen (link)”).
  • Vanuit een zoekscherm kunt u nu de geselecteerde kaarten tonen in een interactieve Google Maps kaart. Zo kunt u bijvoorbeeld in een oogopslag zien waar de kandidaten wonen, die u heeft geselecteerd. In de Google Maps kaart kunt u op een locatie klikken om de bijbehorende kaart in uw Tangram software te openen.
  • De functie om codes groepsgewijs te wijzigen, is verbeterd. Tevens kunt u nu tegelijkertijd bepaalde codes wissen. Tot slot kunt u ook groepgewijs koppelingen met andere kaarten aanpassen, bijvoorbeeld om vacatures over te hevelen naar een andere vacaturehouder.
  • Verbetering in het zoeken op tekstvelden. Het is nu mogelijk extra zoekcriteria mee te geven aan tekstvelden om daarmee het resultaat te verfijnen: Hoofdlettergevoelig en Exacte woorden.
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen:

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2017.1

Uitgebracht: juli 2017

Highlights van deze update:

• Oplossing voor niet kunnen zoeken/verwerken van LinkedIn profielen en een workaround om de verwerking ervan sneller te laten verlopen.
  • Met het nieuwe zoekstaptype "Heeft..." kunt u eenvoudig kandidaten selecteren die wel/geen/minimaal X/maximaal X sollicitaties, dossiers etc. hebben. Ook beschikbaar in andere bestanden.
  • Verbeterde Google Maps functionaliteit om zoekresultaten te tonen; deze functie is nu direct vanuit de knoppenbalk beschikbaar en locatiemarkers zijn voorzien van de bekende ROOS/BOSS bestandsiconen.
  • Adres kandidaat kan als Google kaart worden weergegeven in kandidatenvoorblad.
  • Verbeterde snelzoekfunctie; contactpersonen nu ook op functie, vacatures op de wervende titel .
  • Vacaturetekst wordt ook gedupliceerd; het document dat op het tabje 'Vacature' is gekoppeld, wordt nu ook gekopieerd wanneer u een vacature dupliceert.
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.

ROOS/BOSS Compact SQL Edition, versie 2017.2

Uitgebracht: januari 2018

Let op! Deze update bevat belangrijke wijzigingen met betrekking tot de inlogprocedure en het wachtwoordbeleid. We adviseren u voorafgaand aan de installatie van de update hiervan kennis te nemen. Een uitleg van deze wijzigingen kunt u via onderstaande link downloaden: Dit document bevat een uitgebreide omschrijving van alle nieuwe features. In de appendix van het document vindt u een uitleg van de wijzigingen m.b.t. het inlog- en wachtwoordbeleid inclusief schermafbeeldingen die een en ander verduidelijken.

Highlights van deze update:

• Wijzigingen i.v.m. de nieuwe privacywet (GDPR /AVG) - Recent informeerden we u al dat de nieuwe privacywet, die in mei 2018 van kracht wordt, ook gevolgen zal hebben voor de Tangram software. Deze update bevat belangrijke wijzigingen in het kader van deze nieuwe wetgeving. Dit betreft met name het wachtwoordbeleid en de bewaartermijn van kandidaatgegevens. U leest er alles over in de release notes die u hierboven kunt downloaden.
  • Accepteren Privacy statement op online sollicitatieformulier - Gebruikt u een online (TIS) sollicitatieformulier, dan voegen wij hierop een veld toe waarmee de kandidaat aangeeft akkoord te gaan met het vastleggen en gebruiken van zijn gegevens voor de behandeling van zijn sollicitatie. Dit is ook onderdeel van de nieuwe GDPR privacywetgeving. Staat uw privacy statement op uw website, dan kunnen wij hier naar verwijzen. Ook kunnen we de standaardtekst voor u aanpassen. U kunt dit doorgeven via helpdesk@tangram.nl.
  • Reistijd zichtbaar in Google Maps overzicht - Wanneer u vanuit een opdracht een Google Maps overzicht maakt van de geselecteerde kandidaten, kunt u nu bij elke kandidaat zien wat de reistijd is vanaf zijn of haar woonadres tot de standplaats van de vacature. De reistijd wordt getoond voor autovervoer.
  • Soort kandidaat nu zichtbaar in beoordeel workflowstappen - Met deze aanpassing is bijvoorbeeld direct in een beoordeelstap te zien wanneer het een kandidaat betreft die u in een bepaalde groep heeft ingedeeld.
  • LinkedIn knop toegevoegd in Workflow beslisstappen - Om kandidaten nog makkelijker te kunnen beoordelen, kunt u nu direct het LinkedIn profiel openen vanuit de workflowstap. Wanneer het LinkedIn profiel is ingevuld in de kandidaatkaart verschijnt een LinkedIn pictogram naast het CV kader.
  • Nieuw rapport "Statusanalyse van sollicitaties". - Er is een nieuw, handig rapport beschikbaar via Bestand > Rapporten > "Statusanalyse van sollicitaties". Dit rapport toont u in een oogopslag de status van sollicitaties in een bepaalde periode. Zo kunt u bijvoorbeeld heel makkelijk zien hoeveel 1e / 2e / 3e geprekken u heeft gevoerd in die periode. In het rapport is ook zichtbaar welke kandidaten en vacatures het betreft.
Download de release notes voor een volledig overzicht met schermafbeeldingen.