Tangram software voor werving en selectie, executive search, interim management, detachering, management development en interne mobiliteit
Service & support site voor klanten

Beginstatus online sollicitaties instellen

Gebruikt u de TIS functie "Automatische ontvangstbevestiging"?

Standaard krijgen gedownloade sollicitaties een beginstatus die zorgt dat ze in een workflowstap "Ontvangstbevestiging sturen" terecht komen. Wanneer u gebruik maakt van de TIS functie "Automatische ontvangstbevestiging"*, kunt u in uw backoffice applicatie (RIS, ROOS, BOSS) de beginstatus zo instellen dat ze in de eerstvolgende workflowstap terecht komen.

*) Na een online sollicitatie ontvangt de sollicitant direct een ontvangstbevestiging in zijn mailbox, voorzien van uw eigen tekst en huisstijl.

Beginstatus aanpassen in de backoffice applicatie

U kunt de beginstatus als volgt aanpassen in uw RIS, ROOS of BOSS programma.

  • Ga naar de menu-optie Beheer > Systeem
  • Klik op het tabje "Application settings"
Het instellen van de status kan per applicatie verschillen; soms kunt u de status kiezen uit een statuslijst. In andere gevallen plaatst u alleen een vinkje in het selectievakje "Online sollicitaties krijgen de startstatus Ontvangstbevestiging gestuurd". Bovendien kan soms onderscheid worden gemaakt tussen reacties op vacatures en open sollicitaties / inschrijvingen. Hieronder ziet u een impressie van de verschillende methodes.

Methode A: instellen m.b.v. keuzelijst:


Methode B: instellen m.b.v. selectievakje:
  • Kies de beginstatus met behulp van de selectiemethode die uw programma biedt
  • Sluit het pop-up venster af met het kruisje (de instelling wordt bewaard)