Tangram software voor werving en selectie, executive search, interim management, detachering, management development en interne mobiliteit
Service & support site voor klanten

Gebruikersonderhoud en wachtwoordbeleid conform privacywetgeving mei 2018 (art. 2684)

Veelgestelde vragen > Algemeen

Recent informeerden we onze klanten dat de nieuwe privacywet, die in mei 2018 van kracht wordt, ook gevolgen zal hebben voor de Tangram software. Een essentieel onderdeel hiervan is het gebruikersonderhoud en authenticatie. In versie 2017.2 van onze software is dit ingrijpend gewijzigd in het kader van deze nieuwe wetgeving. Kort samengevat gaat het om de volgende wijzigingen:

Inloggen voldoet vanaf nu aan de nieuwe, strengere eisen.

Om in te loggen in de Tangram applicatie kunt u gebruikmaken van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Een wachtwoord is vanaf nu verplicht voor alle gebruikers. Bovendien gelden er extra condities voor het wachtwoord om te voorkomen dat deze makkelijk achterhaald kan worden.

Makkelijker, veiliger inloggen via Active Directory.

Wanneer uw computernetwerk is voorzien van een zogenaamde Active Directory, kunt u nu nog makkelijker en veiliger inloggen. Uw Tangram applicatie maakt gebruik van uw Active Directory account om hiermee in te loggen. Dat is makkelijk, want u hoeft dan geen gebruikersnaam en wachtwoord meer in te vullen. Het is bovendien veilig want het wachtwoordbeleid is conform zoals dat in Active Directory is vastgelegd.

Meer informatie over het nieuwe gebruikersmanagement en wachtwoordbeleid vindt u in de handleiding die u hieronder kunt downloaden.