Datumnotatie in samenvoegdocumenten (art. 543)

Producten waarop dit artikel van toepassing is

ClassicDit artikel is van toepassing op Tangram software van de Classic Edition generatie. Zie eventueel ook null. Werkt u met Tangram software van de SQL generatie, dan vindt u in de helpfunctie relevante informatie over dit onderwerp ("Beheer: Documentsjablonen").

Probleem

Na het samenvoegen verschijnt in het samenvoegdocument wel de juiste informatie, maar deze staat niet in het gewenste formaat (bijv. de datumnotatie).

Stel: u wilt in een brief de datum noteren als "23 januari 2014", maar deze wordt genoteerd als "23-01-2014".

Oplossing

1. Ga naar het Tangram menu Onderhoud>Standaarddocumenten
  2. Kies het gewenste document en klik op "Wijzig"
  3. Zorg ervoor dat de veldcodes te zien zijn (met de toetsencombinatie <ALT> +<F9>)
  4. Zoek het veld op waar het om gaat, bijvoorbeeld 'datum uitnodiging 1e gesprek'.
    { MERGEFIELD EOSOLGSPDAT01}
  5. Type achter de veldcode de gewenste schakeloptie, bijvoorbeeld:
    {MERGEFIELD EOSOLGSPDAT01 \@ "d MMMM yyyy"}
  6. Bewaar het document weer.
Op dezelfde manier kunt u dus ook andere datumnotaties gebruiken. Hier de meest voorkomende op een rij:
  • Wilt u: vrijdag, 23 januari 2014
    GEBRUIK DAN: \@ "dddd, d MMMM yyyy"
  • Wilt u: 23/01/2014
    GEBRUIK DAN: \@ "d/MM/yyyy"
  • Wilt u: 23 januari 2014
    GEBRUIK DAN: \@ "d MMMM yyyy"
Belangrijk is wel dat u de schakelopties intypt achter de samenvoegveldcode en niet achter de naam van het samenvoegveld.

Weergave van bedragen, plaatsnamen en landen (schakelopties en veldcodes) (art. 1441)