Spellingscontrole werkt niet in een samengevoegd document (art. 758)

Veelgestelde vragen > Microsoft Office - gerelateerd

Probleem

Na samenvoegen in Word werkt op een gedeelte van de tekst (=de tekst die vanuit de Tangram applicatie gevuld wordt) de spellingscontrole niet.

Oplossing

De spellingscontrole staat standaard uit voor de tekst die via samenvoegen in het document terecht is gekomen. Er is een manier om het standaarddocument zo aan te passen, dat de spellingscontrole ook over de inhoud van een samenvoegveld wordt uitgevoerd. Het is handig deze optie alleen uit te voeren op velden waarbij spellingscontrole zinnig is (dus niet op bv. naam/adresgegevens). Handel als volgt:

1. Zorg dat de veldcodes zichtbaar zijn in de vorm met accolades, dus {MERGEFIELD EKANDMEMO} en niet «EKANDMEMO». Druk op ALT+F9 als dat niet het geval is.
  2. Selecteer het veld dat u na samenvoeging automatisch wilt laten controleren (van eerste accolade t/m de laatste accolade), en druk op CTRL + F9 om er accolades omheen te zetten {{MERGEFIELD EKANDMEMO}}. Let op: gewoon twee accolades typen werkt niet.
  3. Type "QUOTE" (zonder aanhalingstekens...) na de eerste accolade, dus als volgt: { QUOTE {MERGEFIELD EKANDMEMO} }
  4. Type "\* CharFormat" (zonder aanhalingstekens...) voor de laatste accolade: { QUOTE {MERGEFIELD EKANDMEMO} \* CharFormat }
  5. Herhaal stap 2 t/m 4 voor alle velden waarop de spellingscontrole moet werken.
TOELICHTING:
  • "\* CharFormat" zorgt ervoor dat Word de inhoud van dat veld toont zoals het eerste teken in dat veld getoond word.
  • "QUOTE" zorgt ervoor dat dat het eerste teken in het veld is, omdat Word niet kijkt naar de inhoud van een samenvoegveld, maar wel naar deze quote.
INDIEN HET PROBLEEM HIERMEE NIET IS OPGELOST:
Als onjuist gespelde tekst nog steeds niet gecorrigeerd wordt, is het mogelijk dat het woord al eerder is gecontroleerd en dat op [Negeren] is geklikt. De foutieve spelling wordt daardoor goedgekeurd. De spellingcontrole kan in dat geval op de volgende manier opnieuw gestart worden :
  • kies voor menu Extra/Opties tabblad spelling/grammatica
  • Klik vervolgens op de knop [Opnieuw controleren] (Word97) of de knop [Document controleren] (Word2000).