PC/App-V/Citrix instellingen voor Office interactie (art. 2629)

Veelgestelde vragen > Microsoft Office - gerelateerd

Onder de meeste omstandigheden kan de Tangram software probleemloos communiceren met de softwareprogramma's die deel uitmaken van Microsoft Office. Afhankelijk van uw specifieke netwerkomgeving kunnen er echter oorzaken zijn die dit belemmeren. Met name wanneer uw netwerkomgeving is geconfigureerd op basis van terminal server of bijvoorbeeld Citrix, kunnen extra instellingen nodig zijn.

Algemeen: DEP uitzondering voor Outlook en Tangram

Wanneer de interactie met Microsoft Office niet naar verwachting functioneert, dan is de eerste stap om een DEP uitzondering te configureren in Windows. DEP staat voor Data Execution Prevention en wordt in Windows toegepast op alle programma's die worden uitgevoerd.

U dient ervoor te zorgen dat DEP niet wordt toegepast voor Outlook en Tangram.

In Outlook 2010 en hoger kunt u vanuit Outlook zelf zorgen dat Outlook uitgezonderd wordt van DEP: zie DEP in Office 2010 voor een uitgebreide beschrijving hiervan.

Voor Tangram en eerdere versies van Outlook kunt u in de meeste Windows versies als volgt een DEP uitzondering toevoegen:

• Klik op Start, klik op Configuratiescherm en dubbelklik vervolgens op Systeem.
  • Klik op het tabblad Geavanceerd. Klik onder Prestaties op Instellingen.
  • Klik op de tab Preventie van gegevensuitvoering.
  • Klik op "DEP voor alle programma's en services inschakelen, behalve voor de hieronder geselecteerde"
  • Klik op Toevoegen en voegt dan Tangram toe en daarna Outlook.
  • Zie ook: Microsoft Technet: "Preventie van gegevensuitvoering"

Traditionele niet-gevirtualiseerde omgeving

Bij een traditionele niet-gevirtualiseerde omgeving is het belangrijk dat de Tangram software op dezelfde PC / server(sessie) draait als de Microsoft Office software.

Microsoft App-V omgeving

Tijdens het creëren van een package met behulp van de App-V Sequencer moet in de 'runtime sandbox' waarin dat gebeurt ook Microsoft Office aanwezig zijn. Dat zorgt ervoor dat de Tangram software in het App-V package kan communiceren met Microsoft Office.

Als dit niet goed gebeurt, dan ervaren gebruikers meestal dat draggen & droppen van Outlook e-mails naar de Tangram Software niet werkt (de muiscursor geeft dan een stopbordje weer).

Als bovenstaande toch geen oplossing biedt, dan dient allereerst een DEP uitzondering voor Outlook en Tangram te worden geconfigureerd, zie "Algemeen: DEP uitzondering voor Outlook en Tangram".

In uitzonderlijke situaties is het nog een extra optie nodig die niet de voorkeur heeft maar in sommige omgevingen alsnog ervoor zorgt dat het goed werkt: u kunt dan "LOCAL_INTERACTION_ALLOWED" inschakelen in het package met de Tangram software (LET OP: in sommige omgevingen zorgt deze instelling ervoor dat bij draggen & droppen van Outlook e-mails naar de Tangram software er een crash optreedt van de Tangram software, vandaar dat deze optie niet de voorkeur geniet). Zie voor deze optie:

Citrix omgeving

Als de communicatie tussen Tangram en Office niet goed verloopt, dan is de eerste stap om een DEP uitzondering voor Outlook en Tangram te configureren, zie "Algemeen: DEP uitzondering voor Outlook en Tangram".

Als dat geen resultaat oplevert, is het in Citrix omgevingen vaak nog nodig om de instelling “Inter-Isolation Communication” aan te zetten in het profiel van de Tangram software. Zie daarvoor de volgende artikelen in Citrix knowledgebase: