Tangram software voor werving en selectie, executive search, interim management, detachering, management development en interne mobiliteit
Service & support site voor klanten

Vacatures beter vindbaar maken in Google

Veelgestelde vragen > Tangram Internet Services (TIS)

Tangram Google optimalisatiestappen

Steeds meer mensen gebruiken Google om te zoeken naar vacatures. Het wordt dus steeds belangrijker dat uw vacatures hoog eindigen in de zoekresultaten van Google als potentiële kandidaten zoeken naar vacatures. Tangram helpt u daarbij, maar u heeft zelf ook invloed op de vindbaarheid van uw vacatures.

Zoekmachine optimalisatie

Om hoger te eindigen in de zoekresultaten wordt vaak zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) toegepast. Met zoekmachine optimalisatie worden alle activiteiten bedoeld die ondernomen kunnen worden om webpagina's hoger te laten scoren in de natuurlijke zoekresultaten wanneer men zoekt op bepaalde zoektermen.

Tangram Internet Services (TIS)

De vacatures van Tangram klanten worden gepresenteerd via Tangram Internet Services (TIS). Deze dienst van Tangram zorgt dat uw vacatures automatisch op uw site gepresenteerd worden en dat reacties keurig verwerkt worden in uw bestand.

Optimalisatie door Tangram

Standaard worden uw vacatures via TIS gepresenteerd in een zogenaamd “in-line frame” in uw website. In dit geval is de presentatie van vacatures volledig onder controle van de Tangram Internet Service. Tangram optimaliseert hierbij voor u:

  • De titel van de vacaturepagina
  • Het webadres van de pagina (URL)
  • De koptekst
Bovendien vermelden wij uw recente vacatures kosteloos op de Tangram website (extra link).

Optimalisatie door uzelf

Het eindresultaat hangt ook af van uw eigen acties. In dit kader adviseren wij u:

  • Kies een vacaturenaam die uw doelgroep ook zoekt
  • Gebruik de Tangram RSS feed om recente/topvacatures op uw homepage te vermelden
  • Zorg voor een Google geoptimaliseerde website
  • Optimaliseer uw vacaturetekst
  • Zorg voor goede links naar uw site
  • Plaats uw vacature ook op voor Google geoptimaliseerde jobboards

Alternatief: neem de volledige presentatie in eigen hand

Gaat dit u niet ver genoeg? Wilt u uw vacaturepresentatie zelf bepalen? De Tangram Internet Service maakt voor de presentatie van vacatures standaard gebruik van frames. Wij bieden als alternatief hiervoor de mogelijkheid om zelf de vacaturegegevens uit de Tangram Internet Service te verwerken middels een XML-koppeling, en zo zelf pagina’s te presenteren zonder frames. Daarna kan de optimalisatie beginnen, en ik raad uw webbouwer dan ook aan om de tips en trucs door te nemen: Zoekmachine-optimalisatietips voor websites

Garantie voor een hoge ranking?

SEO geeft u geen garantie voor een hoge plek in Google, maar het helpt wel. Met name de jobboards besteden erg veel tijd en geld aan zoekmachineoptimalisatie. Het is op dit moment voor zowel bureaus als grote organisaties erg lastig om de SEO van de jobboards en vertical search engines te verslaan op veel voorkomende functies. Toch is optimalisatie ook voor uw bedrijf belangrijk. Indien u de adviezen uit dit artikel opvolgt heeft dat zeker invloed!

Meer informatie

Meer informatie voor recruiters:


Meer informatie voor webbouwers: